Edukativa polaznici tečaja

Edukativa – udruga za poticanje edukacije u fizioterapiji

U želji organiziranog stvaranja kvalitetnih stručnjaka u rehabilitaciji, a u skladu s modernim terapeutskim tehnikama, konceptima i dostignućima, pokrenuli smo Edukativu – mjesto učenja, razmjene iskustava, povezivanja i razvoja.

Edukacija za korak naprijed!

Napredak je moguć samo kroz cjeloživotno učenje, promišljanje i jelovanje. Rehabilitacijski proces, kako bi bio uspješan, zahtjeva kontinuirano kreiranje, promišljanje i prilagodbu terapijskog pristupa. U tu svrhu terapeut, koji vodi terapijski proces, treba imati znanja, vještine i odgovarajuće iskustvo.

Vizija i misija EDUKATIVE

Vizija – što želimo postići
Stvaranje zajednice educiranih, kvalitetnih i iskusnih stručnjaka u ortopedskoj i neurološkoj rehabilitaciji, u skladu s modernim tehnikama, konceptima i dostignućima.

 

Misija – kako to želimo postići
Poticanjem i organizacijom edukacije u fizioterapiji kao obliku primjenjene znanosti o metodama, konceptima i učincima rehabilitacije u ortopediji i neurologiji, i kao sveobuhvatnom pristupu ljudskom zdravlju, dobrobiti i kvaliteti života.

 

Vrijednosti koje promičemo

 

UČENJE – DRUŽENJE- POVEZIVANJE – ISKUSTVO – NAPREDAK

 

Prednosti naše edukacije  za sve polaznike:

  • međunarodno priznati certifikati,
  • stručne bodovi Hrvatske komore fizioterapeuta i Hrvatske komore zdravstvenih radnika,
  • tečajevi pretežno na hrvatskom jeziku,
  • male radne grupe  – veća kvaliteta prenošenja znanja,
  • instruktori s višegodišnjim iskustvom u znanstvenom, teorijskom i praktičnom radu.

Tečajevi

NORMALNI POKRET

 

Kako bismo razumijeli patologiju u pokret(anju), za početak je potrebno usvojiti temeljno znanje: normalan pokret u kontekstu svakodnevnih aktivnosti. Tečaj nam daje uvid u analizu  normalnog pokreta kao osnove za  razvoj tretmana kod odraslih osoba s neuro smetnjama. Organizacija tečaja: Tijekom 3 dana tečaja, tema se obrađuje  kroz teoriju normalnog pokreta, praktični rad i demonstraciju pacijenta.

 

Namijenjen je fizioterapeutima, radnim terapeutima i fizioterapeutskim tehničarima. Za sudjelovanje nije potrebno predhodno radno iskustvo.

Tečaj je odlična osnova za rad svakog terapeuta neovisno o stručnom stručnom usmjerenju ili području interesa, a ujedno je i kvalitetna priprema za Bobath temeljni tečaj.

SPECIJALNA TEMA – NORMALNI POKRET

 

Dvodnevni tečaj namijenjen produbljivanju temeljnog znanja o analizi normalnog pokret(anja) kroz specijalne teme kao što su: 

 

– hod
– gornji ekstremiteti
– donji ekstremiteti
– itd 

 

Tečaju mogu pristupiti polaznici koji su uspješno završili trodnevni tečaj Normalni pokret ili Bobath temeljni tečaj

BOBATH TEMELJNI TEČAJ (IBITA)

 

Bobath temeljni tečaj omogućuje stjecanje osnovnog znanja u Bobath konceptu namijenjenog procjeni i tretmanu odraslih osoba s neurološkim oštećenjima.Tečaj je podijeljen u dva dijela i ukupno traje 15 dana.Temelji se na teorijskoj analizi i aktivnom praktičnom radu uz superviziju instruktora i demonstracije pacijenata.Namijenjen je fizioterapeutima i radnim terapeutima s predhodnim iskustvom u radu s neurološkim pacijentima ili završenim tečajem Normalni pokret.Po završetku tečaja polaznici stječu kvalifikaciju Bobath terapeuta.Tečaj je osnova za daljnje usavršavanje u Bobath konceptu i neurološkoj rehabilitaciji.

 

Bobath koncept je:
pristup riješavanja problema,  kroz procjenu i tretman pojedinaca s poremećajem funkcije, pokretanja i posturalne kontrole, nakon lezije centralnog živčanog sustava,nastao temeljem istraživačkog rada i analize Berte i Karela Bobatha i razvija se već više od pola stoljeća,u aktualnoj praksi temeljen na modernim saznanjima o motoričkom učenju i motoričkoj kontroli, neuroplasticitetu i biomehanici.

 

Prednosti za polaznike:
Stjecanje znanja i razumijevanje Bobath koncepta – vodećeg pristupa u neurološkoj rehabilitacijiRazvijanje sposobnosti „kliničkog razmišljanja“  i rješavanja problema u tretmanu.Razvijanje važnih  terapeutskih vještina funkcionalne procjene, analize i facilitacije pokreta.

BOBATH – NAPREDNI TEČAJ(IBITA)

 

Petodnevni tečaj namijenjen produbljivanju znanja i stjecanju naprednih vještina neurološke rehabilitacije u kontekstu Bobath koncepta.

 

Tečaju mogu pristupiti polaznici s uspješno završenim temeljnim Bobath tečajem te aktualnim radnim iskustvom u neurorehabilitaciji.

Kako do nas?

EDUKATIVA

Udruga za poticanje edukacije u fizioterapiji

Ulica grada Vukovara 271, 10000 Zagreb, Hrvatska

 

T. 01 36 49 474
M. 091 36 49 474
E. edukativa@edukativa.hr

 

OIB: 68419027388

IBAN: HR5024020061100595466 (Erste&Steiermärkische Bank d.d.)

 

Radno vrijeme:

Ponedjeljak – petak: 09:00h – 20:00h i za vrijeme održavanja edukacije.